De geschiedenis van de Familie Lauret in Nederland vanaf ongeveer 1628.

De naam Lauret heeft diverse spellingen. De variaties zijn onder andere; Laret, Loret, Louret, Lauwret, Louwret, Lauweret, Louweret and Lauwerette. Soms heeft het de letter "h" bijgevoegd (Lauwereth), of een "d" voor de "t" (Lauredt).
Eigenlijk zijn er meer variaties, en je kan bijna een eigen variatie bedenken.

In het dropdownmenu hieronder zijn namen te vinden van diverse dorpen met de naam "Lauret" in Heraut en een in Landes, Frankrijk,
of de namen van 2 Wijn Chateau's met de naam "Chateau de Lauret" en "Chateau Des Laurets".

Het is mij bekend dat er vťťl families zijn in Frankrijk met de naam Lauret. Maar ik heb er nog geen link aan kunnen maken.
Ook zijn er veel famlilies in Zuid Amerika (hoofdzakelijk in BraziliŽ) met van oorsprong de naam Lauret. Over de jaren is de naam veranderd in "Laurett". Hun voorouders kwamen hoofdzakelijk uit West Zeeuws Vlaanderen, met name uit bv. Breskens, die daar heen zijn geŽmigreerd rond 1700-1900.
Hieronder is een dropdownmenu met diverse informatiepagina's die betrekking hebben op deze "Lauretten".Daarnaast zijn er ook veel Lauretten in Amerika, maar hoe die te koppelen is nog een raadsel.

Verder wat ook wel van interesse kan zijn is dat de vroegste vermelding die ik tegen ben gekomen is van Bernard Lauret (et Lhoret). Hij was naast rechtsgeleerde, ook president van het parliament van Toulouse van 1472 tot 1495.
Het wapen wat hij voerde was een schild met aan de bovenkant twee zespuntige azuur kleurige sterren en in het midden een uitgetrokken laurierboom op een zilveren achtergrond.
Er is geschreven naar de nationale bibliotheek in Toulouse om uit te zoeken precies hoe het wapen er uit ziet en of het nog in gebruik is. Zo niet, wil ik het weer in de familie hebben.

De volgende informatie is gevonden over een aantal jaren. Ik weet dat er fouten gevonden kunnen worden. Als u fouten ontdekt, of verkeerde spelling of wat dan ook, laat me het aub weten.

En als u informatie heeft die niet te vinden is in de pagina's, kunt u mij een E-mail sturen naar rlaure011 @ gmail.com.
En als u uw informatie bijgevoegd wil hebben; Ik heb een lijst gemaakt die u in kan vullen en op kan sturen.

Lauret Information

Veel informatie heb ik kunnen krijgen door familie en veel door archieven en andere bronnen te spitten. Er staan letters en nummers bij de "Scource". Dit zijn codes die gebruikt zijn om aan te geven waar de informatie vandaan komt.


Ik heb ook veel gedachtenis prentjes en overlijdens berichten, en ook veel fotokopieŽn van de oorspronkelijke archieven. Deze zullen ter zijner tijd ook te zien zijn op deze website.

Alles wat nu nog overblijft is om u, de lezer, veel plezier te wensen en veel succes.

 

Updated 20-12-2018 by Rene Lauret.